Today.ua

Популярний овоч з “борщового набору“ подорожчав за тиждень вдвічі

В Україні різко підскочили ціни на білокачанну капусту. З кінця квітня вартість капусти виросла вдвічі, а все тому, що минулорічний врожай вже закінчується. Через це оптовики змушені були підняти закупівельні ціни.

На сьогоднішній день на українському ринку ціни на торішню білокачанну капусту піднялися до 4-8 грн/кг.

Підвищувати ціни виробникам дозволяє істотне скорочення пропозиції продукції на ринку. Так співпало, що попит на капусту на поточному тижні помітно зріс, що також вплинуло на вартість овочу.

За словами аграріїв, ціни на білокачанну капусту врожаю 2020 в Україні зараз в середньому в 2,2 рази вище, ніж в кінці квітня минулого року. Однак, скоро на прилавках з'явиться новий урожай, і торішня капуста подешевшає. Крім капусти, оптовики підняли ціни і на ріпчасту цибулю. Ще в кінці попереднього тижня ціни на цибулю ріпчасту в Україні рідко перевищували 4,50 грн/кг, зараз дешевше 5 грн/кг цибулі годі й шукати. Перед травневими святами оптові компанії та мережі супермаркетів почали активно поповнювати запаси цибулі, і фермерам вдалося зрушити ціни вгору. Після свят ціни можуть знову стати колишніми.

Раніше повідомлялося, які овочі з "борщового набору" подорожчають вже цього літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ