Today.ua

Польща введе безкоштовний проїзд для однієї категорії українців: кого це стосуватиметься

У Польщі введуть безкоштовний проїзд для деяких українців 1 червня. Йдеться про дітей віком до 16 років. Вони зможуть їздити поїздами національного залізничного перевізника PKP Intercity без плати за проїзд.

За інформацією видання yavp.pl, безкоштовний проїзд буде доступний у вагонах ІІ класу. При собі у дитини, або її батьків мають бути документи, що підтверджують вік.

Під час перевірки квитка провіднику також потрібно буде показати:

Для того, щоб проїхати поїздом PKP Intercity, дітям до 16 років потрібно отримати безкоштовний квиток в касі або у провідника. У поїздах категорії ЕІР (Pendolino) квиток видається лише у касах вокзалів. Дітям до 4 років можна подорожувати безоплатно цілий рік, але на кожну поїздку все одно потрібно оформляти окремий квиток.

Сім'ї від 2 до 5 осіб можуть подорожувати в Польщі поїздами PKP Intercity зі знижками на постійній основі, якщо куплять квиток Taniej z bliskimi". За цим тарифом знижка на проїзд становить 30% від базової вартості квитків при поїздках поїздами TLK або IC.

В експресах EIC бо EIP (Pendolino) можна скористатися сімейним квитком (Bilet Rodzinny). Купуючи такий квиток, кожен із членів сім'ї до 5 осіб отримує 30% знижку. Ця акція також поєднується з іншими встановленими законом пільгами.

Під час одноденної акції 1 червня усі діти до 16 років мають право отримати безкоштовний квиток, навіть ті, хто їздить із батьками по проїзним.

Раніше повідомлялося, що в Чехії з кінця червня скасують пільговий проїзд для українських біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ