Today.ua

Польща почне видавати нові візи українцям: хто зможе отримати

У Польщі з 7 вересня набувають чинності нові візові правила для громадян України, які перебувають у країні. Деякі категорії українців зможуть оформити національну візу, подавши заяву у Польщі. Ті самі вимоги і до громадян Білорусі.

Міністерство закордонних справ Польщі повідомило, що ухвала міністра внутрішніх справ та адміністрації від 10 серпня 2022 року, яка вносить зміни до положення про візи для іноземців, з сьогоднішнього дня набула чинності.

Згідно з документом, подати заяву на оформлення національної візи зможуть не всі українці та білоруси, а лише ті, яким віза необхідна з гуманітарних міркувань або для роботи водієм у міжнародних автомобільних перевезеннях чи некомерційних міжнародних автомобільних перевезеннях, а також пілотом у цивільних літаках. Таке рішення польська влада прийняла у зв'язку з кризою, що назріває в транспортних компаніях. Тисячам міжнародних перевізників загрожувало банкрутство до кінця року через те, що у їхніх водіїв з України закінчувався термін дії віз. Тепер вони зможуть продовжити термін дії своїх документів та продовжити працювати у Польщі.

Міністерство надасть додаткову інформацію про процедуру та місце подання заяви на отримання візи найближчими днями.

Питанням видачі таких віз займатиметься МВС Польщі, проте послуги надаватимуть через приватну посередницьку компанію.

Раніше повідомлялося, які податки у Польщі українські біженці зобов'язані сплатити до 20 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ