Today.ua

Переселенцям в Україні призначили нові виплати, - Шмигаль

Внутрішні переселенці, які були змушені покинути свої місця проживання та оселитися на заході України, можуть розраховувати на додаткову допомогу від держави. Така допомога розрахована на три місяці.

Про це повідомив у своєму зверненні до українців прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні вже працює не одна програма підтримки для внутрішніх переселенців, повідомив глава Уряду. Зокрема, уряд щомісячно виділяє по 2000 гривень на кожного дорослого та по 3000 на кожну дитину, а також на дорослих, що мають інвалідність. Держава вже спрямувала на ці видатки 578 млн гривень.

Окрім цього, в Україні започатковують ще дві програми з підтримки внутрішньо переміщених осіб. Ці програми будуть запущені українським урядом спільно з ООН. Одна з них стосуватиметься сімей переселенців, що опинились у найбільшій скруті. Таким сім'ям платитимуть по 2200 гривен на кожного члена родини.

"Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом 3-х місяців", - розповів прем'єр.


Крім того, запускають ще одну окрему програму - для пенсіонерів. Вона також передбачає щомісячну виплату по 2200 гривень для малозабезпечених пенсіонерів, які були змушені покинути свої домівки. Ці кошти фінансуватиме управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

"Плануємо охопити цими виплатами від донорів близько 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб", - поділився Денис Шмигаль.

Нагадаємо, українським переселенцям, які втратили роботу і подали заявки на виплату допомоги 6500 гривень, порадили, куди звертатись, якщо досі допомога не прийшла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ