Today.ua

Переселенцям в Україні почнуть скасовувати виплати за житло: на кого чекають перевірки

Термін подання заяв внутрішньо переміщеними особами на отримання допомоги щодо оплати житла продовжено до 1 грудня. Але тепер на ВПО чекатимуть перевірки. Якщо територіальні органи не застануть переселенця на місці, він буде зобов'язаний протягом 10 календарних днів з'явитися до органів соцзахисту. У разі неявки - допомога анулюється.

У пресслужбі Міністерства соціальної політики України повідомили, що територіальні органи проводитимуть вибіркові перевірки фактичного місця проживання переселенців вже з грудня. 

У Мінцифри склали списки внутрішньо переміщених осіб. Якщо є вся необхідна інформація для призначення і виплати допомоги переселенцеві, орган соцзахисту призначить виплату за відповідний період без особистого звернення громадянина.

Якщо потрібної інформації у списках немає, або вписані неправильні дані, орган соціального захисту проінформує громадянина про те, що потрібно надати коректну інформацію для отримання допомоги.

Враховуючи велику кількість звернень і від правоохоронних органів, і від представників місць, де розміщені ВПО, про те, що частина переселенців не перебуває за місцем фактичної реєстрації, Мінсоцполітики запроваджує систему перевірок.

У випадку відсутності ідентифікації осіб за місцем нового проживання, виплати ВПО будуть припинені з наступного місяця.  Також статус ВПО втрачають особи, які виїзджають за кордон.

Нагадаємо, україніці відмовляються купувати будинки в Бучі, Ірпені та інших деокупованих містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ