Today.ua

Переселенцям в Україні нагадали, яку міжнародну грошову допомогу можна отримати під час війни: названі суми

Внутрішньо переміщені особи в Україні під час війни можуть отримувати виплати не лише від українського уряду, а й від міжнародних організацій, які всіляко підтримують Україну у воєнний час. Є кілька варіантів оформлення матеріальної допомоги, і багато виплат залежить від регіону перебування переселенців.

Так, отримати грошові виплати переселенці в Україні можуть від:

Отримати фінансову допомогу можна лише від однієї з міжнародних організацій, що допомагає українцям.

Якщо йдеться про виплати від Червоного Хреста, то громадяни, які залишилися без житла або які постраждали від бойових дій, можуть отримувати по 2500 грн на особу. Звертатися із заявою нікуди не потрібно, виплати будуть нараховані автоматично.

Також є програма фінансової допомоги від ЮНІСЕФ "Спільно". Допомога у розмірі 2200 грн на особу призначається на три місяці сім'ям, які мають трьох і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років, а також мають двоє та більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю. Допомога нараховується не більше ніж на п'ятьох членів домогосподарства. Анкету на отримання виплат слід оформити на сайті register.unicef.org.

Тримісячну допомогу виплачує й Агентство ООН у справах біженців. Сума допомоги розраховується на основі прожиткового мінімуму та становить 2220 грн на кожного члена сім'ї. Ці гроші будуть нараховані людям, які переїхали до Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Полтавської та Черкаської областей.

Також 2200 грн виплачує українським переселенцям Міжнародна організація з міграції. Виплати можуть отримати ті, хто переїхав до Закарпаття та Вінницької області, й офіційно зареєструвався як ВПО. Пріоритет у черговості виплат надається вагітним та самотнім жінкам/чоловікам з дітьми, домогосподарствам з особами з інвалідністю, домогосподарствам з двома та більше дітьми, а також людям віком від 65 років.

Окрема програма підтримки біженців є і від Норвезької ради у справах біженців. Українці також можуть отримати 2200 грн, подавши заявку на виплати через месенджер WhatsApp. Гроші можуть отримати всі ВПО, незалежно від поточного місця перебування.

Раніше повідомлялося, що українські підприємці отримають 125 тисяч гривень безповоротної допомоги від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ