Today.ua

Переселенці можуть отримати до 20 000 грн: на кого розраховано нову грошову допомогу

Переселенці в Україні можуть отримати до 20 000 грн у рамках нової програми допомоги. Гроші виділять захисникам та членам їхніх сімей.

В Українському ветеранському фонді зазначили, що програма мікрофінансування бізнесу ветеранів розрахована допомогти 500 заявникам та триватиме до кінця війни.

Громадянам відшкодують 20 тисяч гривень на придбання товарів та обладнання для ведення власної справи. Усього на програму виділено 10 млн гривень. Подавати заявки можуть ветерани, їхні дружини, батько, мати, дитина (у тому числі усиновлена) учасника або учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Взяти участь у програмі зможуть члени сімей ветеранів війни, які беруть участь у відсічі збройної агресії, зокрема у складі добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану.

Гроші можуть отримати ветерани війни та члени їхніх сімей, які до війни були самозайнятими, а зараз залишилися без роботи.

На допомогу можуть розраховувати українці з таких областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та міста Київ.

Щоб стати одержувачем 20 000 грн, потрібно оформити заявку на сайті. Заявники повинні відповідати таким умовам:

Раніше повідомлялося, що українцям, які дали притулок у себе переселенців, дадуть одноразову допомогу у розмірі 4000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ