Today.ua

Перерахунок за комуналку: пільговикам розповіли, як забрати залишок коштів через Ощадбанк

Українці, які отримують пільгу на оплату комунальних послуг у грошовій безготівковій формі, можуть забрати залишки заощаджених коштів в Ощадбанку. Після проведення перерахунку гроші переказують одержувачам на рахунок.

Йдеться про гроші, які були невикористані під час опалювального сезону.

Якщо пільговик не має рахунку в Ощадбанку, він повинен особисто звернутися до фінустанови та написати заяву про відкриття спеціального рахунку.

Інформацію про надходження залишку пільгових коштів Ощадбанк повідомить за допомогою СМС-повідомлення. Якщо гроші не надійшли, то пільговику потрібно звернутися до контакт-центру банку за номером 0-800-210-800.

Заощаджені за минулий опалювальний сезон кошти можна отримати до 20 грудня 2022 року. У разі неотримання гроші буде повернуто до держбюджету.

Як відомо, в уряді вирішили змінити формулу розрахунку субсидії та суми пільг на оплату комуналки. Починаючи з травня та до кінця опалювального періоду, українцям виплачуватимуть лише 16% субсидії та 29% пільг, нарахованих у січні 2022 року.

Українці, які раніше не отримували субсидію, можуть протягом двох місяців з початку неопалювального сезону звернутися за її призначенням. Це стосується осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також мешканців Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Київської та Чернігівської областей.

Раніше повідомлялося, що Ощадбанк вимагає від клієнтів повертати кредити під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ