Today.ua

Пенсія у смартфоні: ПФУ створив мобільний додаток для літніх українців

Пенсійний фонд України створив мобільний додаток, з допомогою якого теперішні та майбутні пенсіонери можуть дізнатись усе про свою пенсію. З допомогою додатку можна дізнатись не лише розмір уже призначеної пенсійної виплати, але й контролювати сплату ЄСВ та нарахування страхового стажу, бачити розмір своєї зарплати, з якої платяться податки, а також подавати заявки про внесення змін до своєї пенсійної справи. Пенсія у смартфоні стане зручним та інформативним цифровим ресурсом для всіх українців.

Цей застосунок, що отримав однойменну назву "Пенсійний фонд", можна завантажити на смартфон або планшет і користуватись ним у будь-який час доби, завжди маючи доступ до потрібної інформації онлайн.

За допомого цього додатку найманий працівник матиме змогу постійно контролювати свого роботодавця на предмет дотримання умов трудового договору та зможе оперативно реагувати на будь-які відхилення від його умов.

Отже, зараз ті, хто уже встановив собі цей додаток, мають доступ до таких ресурсів і дій:

Нагадаємо, в Україні вже найближчим часом змінять пенсії пенсіонерам, що працюють. Названа дата, з якої варто чекати змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ