Today.ua

П'ять причин, через які смартфони сильно нагріваються

Якщо вам смартфон починає нагріватися, це не можна залишати без уваги. Поки пристрій працює, варто з'ясувати причину перегріву. Їх може бути кілька.

По-перше, банально смартфон може нагріватися через природні фактори: температуру навколишнього середовища, або тепло наших рук. Перегрів може бути і через природнє нагрівання процесора або акумулятора смартфона в процесі його тривалої роботи.

В процесі роботи смартфона в його акумуляторі відбуваються хімічні реакції з виділенням тепла, це сприяє його нагріванню. Але слідкуйте за тим, щоб смартфон не перегрівався до такої міри, що його неможливо було тримати в руках.

Іншими причинами перегріву смартфонів можуть бути: зарядка за допомогою не оригінального блоку живлення, тривалий перегляд відео або використання "важких" програм, робота великої кількості фонових додатків або вірусів, старе програмне забезпечення.

Що робити, коли смартфон перегрівся?

Ні в якому разі не можна класти смартфон у холодне місце. У першу чергу зніміть захисний чохол, вимкніть пристрій з зарядки, закрийте усі програми та Wi-fi, перезавантажте телефон і покладіть його на деякий час відпочити.

Ніколи не залишайте смартфон на сонці і біля опалювальних пристроїв, не завантажуйте програми і файли, які можуть містити віруси, знімайте чохол під час зарядки, і тоді ризик перегріву буде знижено.

Нагадаємо, які три основні причини вимикати на ніч інтернет на смартфоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ