Today.ua

Ощадбанк повідомив клієнтам про ліміти на зняття з карт гривні та валюти

Банки на період війни ввели обмеження на зняття коштів з банкоматів як в Україні, так і за кордоном. Кошти можна зняти будь-де, але певну сумму. Голова правління Ощадбанку Сергій Наумов нагадав своїм клієнтам, які ліміти для них встановлені, адже з цього приводу весь час виникає багато розмов.

Варто зазначити, що ліміти на зняття готівки встановлює не конкретний банк, а Нацбанк. Якщо ви перебуваєте на території України, то з одного рахунку на день можна зняти максимум 100 000 грн. Соціальні виплати та заробітні плати з карт Ощадбанку також знімаються без будь-яких обмежень. 

Валюту банкомати, як відомо не видають, тому зняти гроші у гривневому еквівалетні можна у касі банку у тій же сумі 100 000 грн. Але за умови, що кошти будуть у касі. Тому завчасно клієнтам радять замовляти певну суму для обміну і приходити обмінювати гроші, коли кошти 100% є в банку.

Ліміти на зняття за кордоном дещо менші. Так, максимум громадяни можуть знімати 12 500 грн протягом 7 днів з гривневих карт, та 100 000 грн у валюті з розрахунку на день.

З валютних карт за кордоном лімітів немає. Перекази з гривневих карток на іноземні карти українцям за кордоном недоступні. При цьому отримувати гроші з іноземних карт на українські можна. Йдеться про системи переказів Pay Pal, Revolut, Transfer Go, Wise, тощо. 

Нагадаємо, Ощадбанк продовжить термін дії карток для виплат пенсії для українців за кордоном. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ