Today.ua

Ощадбанк попросив клієнтів прийти до відділень: у чому причина

Ощадбанк почав розсилати клієнтам SMS-повідомлення з проханням актуалізувати контактну інформацію та особисті дані. Для цього потрібно особисто з'явитися у відділення фінустанови та заповнити анкету-опитувальник. Проте, не всі клієнти Ощадбанку мають таку можливість.

На сайті Мінфіну з'явилося багато скарг на Ощадбанк із цього приводу. Так, одному з українців у Луцьку надійшло повідомлення від Ощадбанку про необхідність актуалізації інформації про себе. Разом із дружиною він прийшов у відділення фінустанови, де подружжю пояснили, що вони не можуть оновити дані, оскільки їхній рахунок було відкрито не в цьому населеному пункті.

"За словами працівника банку, у них немає доступу до бази даних іншої області. Однак на офіційному сайті зазначено, що я можу прийти до будь-якого відділення, а от і ні. Співробітниця порадила оновити дані в Харківській області після повернення додому. А якщо ми з дружиною будемо у Луцьку півроку, що робити?”, – здивувався чоловік.

Якщо в офіційній заяві Ощадбанку йдеться про те, що у разі перебування клієнта в іншому регіоні він має можливість заповнити анкету-опитувальник у найближчому відділенні, а менеджер надішле інформацію в обслуговуючий пункт, то у відповідь на відгук чоловіка в банку відповіли, що " ні, оновити дані за рахунком справді можна лише у відділенні банку у тій області, де його відкрили".

Це означає, що або працівників Ощадбанку не поінформували про правила проведення даної процедури, або вони просто відмовляються виконувати свої обов'язки.

Оновити свої дані у додатку Ощад24 онлайн або на сайті банку клієнти не можуть. Але й у відділення за місцем відкриття карток тисячі клієнтів банку фізично не зможуть прийти, оскільки знаходяться або в інших населених пунктах України, або за кордоном.

Ощадбанк вказав на право користування клієнтами банківською карткою без обмежень, навіть якщо особисту інформацію не оновлено. Процедуру можна виконати як тільки з'явиться можливість відвідати відділення.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня Ощадбанк змінить процедуру виплати пільг за комуналку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ