Today.ua

Оренда квартир у Києві під час війни: як змінилися ціни на житло в різних районах столиці

З початку війни вартість житла у західних областях України різко зросла, тоді як в інших областях ціни трохи просіли. Мешканці столиці та інших міст, у яких нині більш-менш тихо, почали повертатися додому. Ріелтори розповіли, як майже за два місяці змінилися ціни на оренду житла у різних районах Києва.

На сайтах з оголошеннями можна знайти пропозиції про оренду за 3000 грн. За таку суму можна зняти 1-к квартиру на Троєщині. На Нивках є варіанти за 3500-4000 грн із скромним ремонтом у старих будинках. Більше презентабельне житло можна зняти в Києво-Святошинському районі. За 7000 гривень здається квартира на 46 кв. м у ЖК "Львівський" у Києво-Святошинському районі. Усередині зроблено косметичний ремонт, є меблі та побутова техніка. В Оболонському районі цінник ще трохи вищий – 9000-15000 грн.

У Дніпровському районі (ст.м. Дарниця) столиці 1-к квартиру в ЖК "Паркові озера" можна зняти за 10 000 грн., а трикімнатну в цьому ж районі - за 15 000 грн. Найелітніше житло розташоване у Печерському та Шевченківському районах Києва. Зняти 4-кімнатну квартиру у "Новопечерських Липках" пропонують за 5000 доларів (148 тис. грн.) навіть у воєнний час. Це елітні апартаменти з меблями, сучасною технікою, дизайнерським інтер'єром, декількома санвузлами. Зняти дворівневу квартиру у Шевченківському районі можна за 1700 доларів, або 50 тис. грн у місяць. На площі 130 квадратних метрів розташовані три кімнати, кухня, гардероб, ванна та душ. Житло займає 2 та 3 поверхи у 25-поверховому будинку з паркінгом та ліфтами.

Раніше повідомлялося, скільки сьогодні коштує купити квартиру на західній Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ