Today.ua

ООН відновила виплати 2200 гривень українцям: хто може отримати допомогу

В Україні відновили виплату допомоги від ООН у розмірі 2200 гривень. Як і раніше, гроші можна отримувати упродовж трьох місяців. Критерії отримання виплат не змінилися, але громадянам нагадали їх, щоб заявки на допомогу залишали лише потенційні отримувачі.

Так, претендувати на виплату 6600 грн від ООН протягом 3 місяців можуть:

Якщо ваша сім'я відповідає всім вимогам, ви повинні це підтвердити відповідними документами та заповнити заявку на виплати у пунктах реєстрації благодійного фонду "Право на захист", який є партнером УВКБ ООН.

Для подання заяви необхідно звернутися до пунктів реєстрації у Львові, Полтаві, Кременчуці, Черкасах, Кропивницькому, Дніпрі, Запоріжжі, Чернігові, Кривому Розі, Харкові, Одесі, Миколаєві тощо.

Адреси та графіки роботи пунктів реєстрації можна переглянути тут .

Одержувачами виплат можуть бути переселенці, які переїхали зі своїх місць проживання після 24 лютого 2022; особи, які не виїжджали після 24 лютого, але постраждали від воєнних дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях; громадяни, які через військові дії були змушені залишити свої будинки, і повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону).

Раніше повідомлялося, що мешканцям одного із регіонів України відновили виплати від ЮНІСЕФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ