Today.ua

Нова допомога постраждалим українцям: хто може отримати 40 тисяч грн від Данської ради

Мешканці Іванківського товариства на Київщині зможуть отримати одноразову фінансову допомогу від Данської ради з прав біженців (DRC) у розмірі 40 000 грн. Прийом заявок триватиме до 10 травня.

Отримані кошти можна буде витратити на відновлення бізнесу чи створення нових робочих місць у сфері сільського господарства. Оскільки під час окупації жителі Іванкова та околиць втратили можливість здійснювати сільськогосподарську діяльність через руйнування інфраструктури, знищення худоби тощо, то Датська рада з прав біженців оголосила про запуск програми підтримки домогосподарств цього регіону.

Організатори прийматимуть заявки як від внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Іванківській громаді, так і громадян, які офіційно проживають і зареєстровані тут.

Сума виплат може відрізнятись. Наприклад, до 40 тисяч грн отримають фізичні особи на відновлення власного господарства, створення чи розширення бізнесу та/або самозайнятості. Допомога у розмірі від 40 тисяч грн зможуть отримати підприємства та ФОП, які мають офіційно зареєстрований бізнес.

Перевагу у рамках програми матимуть громадяни, джерело доходу яких пошкодили чи зруйнували. Йдеться господарські приміщення, техніку, живу силу, тощо. Ті, хто хоче отримати гроші на створення нового бізнесу, мають надати конкретний бізнес-план з усіма статтями витрат.

Кошти не можна буде витратити на власні потреби, наприклад ремонт житла, купівлю насіння, добрив, кормів або автомобіля. Організація виділяє кошти під конкретні цілі.

Раніше повідомлялося, як змінилася допомога переселенцям в Україні із 1 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ