Today.ua

Не лише будівельники та інженери: стало відомо, які спеціальності будуть затребувані в Україні після війни

Багато затребуваних у довоєнний час професій зараз не мають такого попиту, як раніше, а після закінчення війни ринок праці зміниться ще кардинальніше. Офісні співробітники вже зараз мають менше оклади, ніж представники робітничих спеціальностей. Українці змушені змінювати кваліфікацію, щоб більше заробляти і якось годувати свої сім'ї.

Давайте ознайомимося з переліком професій, на які на ринку праці буде попит після закінчення війни.

На фоні численних руйнувань інфраструктури в українських містах після закінчення війни будуть потрібні фахівці, які зможуть спроектувати та збудувати нові будівлі, а також майстри, які зможуть швидко та якісно відремонтувати приміщення.

Зокрема, будуть потрібні такі фахівці:

Роботи буде достатньо для інженерів, робітників на заводи з виробництва будівельної техніки та матеріалів, менеджерів з продажу будматеріалів.

Після війни треба буде відновлювати не лише інфраструктуру, а й сільське господарство. Саме тому зростатиме попит на фахівців у цій сфері. Після закінчення війни в Україні особлива увага приділятиметься силовим структурам та військово-промисловому оборонному комплексу. Поліція та співробітники ДСНС будуть і після закінчення військового стану стежити за порядком у суспільстві та захищатимуть українців.

Прогнозується також зростання кількості вакансій у сфері транспорту та логістики. Прокладатимуться нові шляхи для перевезень, потрібно буде доставляти матеріали для будівництва та відновлення інфраструктури, і для цього найматимуть людей. Без роботи не залишаться водії, оператори перевезень, менеджери із закупівель та збуту, логісти. Також будуть потрібні професіонали для роботи на залізниці та пілоти.

Альтернативна енергетика в Україні також розвиватиметься. Для цього буде залучено фахівців у сфері енергетики та видобутку газу, фахівців з біопалива та біоенергетики, біогазу, вітряної енергетики, гідроенергетики, сонячної енергетики тощо.

Вже під час війни збільшилася затребуваність психологів та психотерапевтів. Після війни попит на цих фахівців стане ще більшим. Їм доведеться працювати не лише з цивільним населенням, а й військовими, які повернуться з фронту та матимуть безліч психологічних травм.

Раніше повідомлялося, які зарплати на сьогоднішній день пропонують українцям у Польщі без знання мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ