Today.ua

Не дешевше за 2 гривні: в Україні встановили фіксовані ціни на пластикові пакети в супермаркетах

Мінімальна вартість пластикових пакетів, які з 10 грудня заборонили безкоштовно роздавати у супермаркетах, вже з 1 лютого становитиме 2 гривні. На сьогоднішній день найтонший пакет обходиться покупцям від 1 до 12 копійок.

Згідно з новою постановою Кабміну, вже з лютого на пластикові пакети будуть встановлені такі ціни:

Йдеться про пакети товщиною 50 мкм, які призначені для пакування та транспортування товарів. Більш тонкі звичайні та оксорозкладні пластикові пакети (товщиною до 50 мкм) повністю заборонять з 10 березня 2022 року. Надтонкі пластикові пакети для пакування свіжої риби, м'яса, сипких продуктів та льоду будуть використовуватися як первинне пакування до 1 січня 2023 року. Встановлені Кабміном ціни на пластикові пакети – мінімальні, а торговельні мережі можуть продавати пакети і дорожче.

Деякі покупці намагаються обійти закон, і щоб не платити за пакети, люди складають овочі та фрукти у целофанові рукавички – про них у законі про заборону пакетів не йдеться. Але найчастіше українці заради економії просто клеять паперові стікери зі штрих-кодами на кожен окремий овоч. Це обурює касирів, адже доводиться пробивати кожне найменування, але змусити людей купувати пакети ніхто не може.

Раніше повідомлялося, що у АТБ встановили найвищі ціни на пластикові пакети серед усіх українських магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ