Today.ua

НБУ заборонив українцям переказувати гроші з гривневих карток на іноземні

Нацбанк з 5 жовтня повертає заборону на переказ грошей з гривневих карток на картки іноземних банків. У квітні ця заборона була на якийсь час знята, щоб українці, які перебувають за кордоном, могли підтримати своїх близьких на території України. Однак після семи місяців війни в НБУ вважають, що ці перекази можуть мати ризики.

У НБУ заявили, що кількість переказів з гривневих карток на іноземні зменшується, а значить дозвіл на Р2Р-перекази настав час знімати.

У квітні українцям дозволено перекази на суму до 100 тис. грн на місяць. Починаючи з 21 липня, ліміт таких операцій було знижено до 30 тис. грн на місяць.

З 5 жовтня грошові перекази між українськими та іноземними картками повністю припиняються. При цьому українці й надалі матимуть змогу переказувати кошти за кордон на оплату навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрати, пов'язані зі смертю, а також на сплату аліментів.

Також з 1 жовтня НБУ дозволив переказувати кошти за кордон для оплати навчання на рахунок юридичної особи-нерезидента, яка відповідно до наданих навчальним закладом повноважень здійснює прийом коштів.

Раніше повідомлялося, що вже у жовтні офіційний курс долара, встановлений НБУ на рівні 36,57 грн/долар, може злетіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ