Today.ua

Названо три основні причини, через які зарядка для смартфона пищить: чого варто побоюватися користувачам

Процес зарядки смартфона не має супровождуватися ніякими зайвими звуками. Якщо ви помітили, що зарядний пристрій у включеному стані видає звук, схожий на писк, то це не можна залишати без уваги. Причин може бути кілька. Розглянемо основні.

Чому пищить зарядка для смартфона

Якщо від зарядного пристрою виходить писк, то скоріше за все його потрібно змінити

Фахівці зазначають, що причина звуку може бути в неякісному дроселі, здутті конденсатора або неполадкам з трансформатором.

В останньому випадку блок живлення зарядки може сильно нагріватися. Але навіть якщо цього не відбувається, зарядний пристрій потрібно якнайшвидше замінити, щоб не піддавати свій смартфон небезпеці.

Не треба чекати, поки блок живлення перегорить чи почне плавитися. Також у разі несправності зарядки може виникнути коротке замикання. У результаті можна втратити не тільки зарядку, а й смартфон.

Прислуховуйтесь до свого смартфона під час зарядки, і не лишайте пристрій довгий час без нагляду, особливо вночі. Сучасні зарядки за 1-2 години зарядять ваш смартфон, і не обов'язково чекати, поки заряд буде 100%. В ідеалі заряджати смартфон до 70-80% та підтримувати заряд не нижче 20%. Користуватися краще за все оригінальною зарядкою, яка призначена саме для вашого пристрою.

Нагадаємо, чому небезпечно заряджати смартфон під подушкою всю ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ