Today.ua

Названо ТОП-3 популярні проблеми користувачів з месенджером Viber: як їх вирішити

Viber- один із найпопулярніших мессенджерів, який зручний у користуванні та виконує багато корисних для абонентів функцій. Але інколи непоінформованість у  налаштуваннях додатку створює користувачам певні незручності. Ми розповімо
про найчастіші проблем, які можуть виникати у роботі Viber, та як їх усунути самостійно.

Не працює функція дзвінків Viber

Не забувайте про те, що для здійснення дзвінків у Viber інтернет на смартфоні має бути увімкнений. Якщо ви перебуваєте поза зоною зв'язку, або забули підключитися до Wi-Fi, не дивуйтеся, що до вас не надходять дзвінки у Viber.

Якщо навіть при включеному інтернеті ви не можете отримувати дзвінки, тоді перевірте налаштування Viber. Можливо, вони збилися і тоді додаток краще перезавантажити. Отже, увійдіть у меню "Налаштування" в Viber, розділ "Виклики та повідомлення". Перевірте, чи стоїть відмітка навпроти "Виклики Viber". Натисніть на галочку, якщо не стоїть. Також позначте галочкою "Відеодзвінки" у розділі налаштувань. Тепер, при включеному інтернеті ніщо не має заважати вам приймати та здійснювати дзвінки у Viber.

Viber не оновлюється

Оновлення месенджера встановлюється не одночасно на всі пристрої. Варто зауважити, що для будь-яких оновлень потрібно мати достатньо пам'яті на смартфоні. Якщо мегабайт не вистачатиме, то Viber оновлюватися не буде вчасно.

Якщо пам'яті на пристрої достатньо, але оновлення все одно не встановлюється, спробуйте очистити дані та кеш програми. Увійдіть в налаштування телефону, там знайдіть розділ, що керує даними додатків – "Менеджер додатків". Серед програм, що пропонуються, виберіть Viber. Потім натисніть "Очистити кеш". Після цього спробуйте оновити Viber, і після цього має розпочатися оновлення. Якщо ні, тоді у налаштуваннях додатку спробуйте натиснути "Очистити дані".

Viber не працює на Wi-Fi

Існує таке налаштування Viber, яке відправляє програму в сплячий режим і не дозволяє йому підключатися до Wi-Fi. Цю функцію програма встановлює за замовчуванням.

Щоб підключити Viber до Wi-Fi, зайдіть у налаштування програми - розділ "Загальні", опція "Політика сну Wi-Fi". Додаток запропонує дві опції – "Завжди підключений" та “Політика сну Wi-Fi”. Виберіть перший стан Viber та зробіть його активним. Після цього проблем з доступом до мережі Wi-Fi бути не має.

Нагадаємо, Viber запустить послугу грошових переказів для своїх абонентів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ