Today.ua

Названо п'ять простих способів, як звільнити пам'ять на смартфоні

Більшість власників смартфонів знайомі з проблемою, коли пам'ять пристрою заповнена, і про це на екрані з'являється повідомлення. Не потрібно відразу видаляти всі фотографії та програми зі смартфона. Є п'ять простих способів, як швидко та ефективно звільнити пам'ять, і при цьому не видалити нічого зайвого.

Як звільнити пам'ять на смартфоні iPhone

Це потрібно, щоб відкриті сторінки в браузері швидше завантажувалися при повторному відкритті. Копії всіх сторінок зберігаються на вашому смартфоні та займають на ньому певний простір. Щоб очистити кеш, зайдіть у "Параметри" браузера, а потім натисніть "Очистити історію".

Ця функція допомагає налаштувати збереження відео та фотографій на телефоні. Якщо її вимкнути, то можна звільнити зайві мегабайти пам'яті, які йдуть на роботу фотопотоку. Зробити це просто: "Налаштування телефону" - "iCloud" - "Фото".

Це допоможе збільшити пам'ять смартфону. Іноді видаляйте непотрібні повідомлення в месенджерах, оскільки всі чати також займають багато пам'яті.

Зайдіть в "Налаштування телефону" - "Основні" - "iCloud сховище" - "Керувати", щоб дізнатися, які саме програми займають найбільше місця. Щоб видалити програму — наведіть на її значок і натисніть кнопку "Видалити", що з'явилася. Потім їх можна встановити знову, натиснувши "Завантажити повторно".

Зайдіть в iTunes і перегляньте, які фільми доступні для безкоштовного завантаження. Виберіть фільм, розмір якого більший, ніж у вас є місця на смартфоні. Спробуйте відкрити його. Перед вами з'явиться вікно з повідомленням, що пам'ять телефону заповнена та слід очистити її. Потім порадять перейти до меню "Сховище та iCloud" та зробити оптимізацію. Після цих кроків на смартфоні може звільнитися близько 400-500 Мб.

Як звільнити пам'ять на смартфоні Android

Щоб звільнити пам'ять будь-якого смартфона, потрібно почати з очищенням кешу. Для цього зайдіть в "Параметри", а потім "Пам'ять" - "Кеш файли". 

На смартфони з операційною системою Android можна завантажувати різні програми, серед яких є і ті, що звільняють пам'ять. Виберіть одну у Play Market і встановіть її.

Внутрішня пам'ять телефону буде використовувати для встановлення програм, а карта пам'яті знадобиться для зберігання музики, відео, фотографій та усіх інших файлів.

Вони підійдуть для зберігання інформації, музики, файлів, фотографій тощо. Більшість відомих пошукових систем надають на своїх серверах місце безкоштовно.

Не накопичуйте рекламні смс та електронні розсилки. На вашому девайсі вони тільки займатимуть пам'ять. Тому, якщо пам'ять телефону заповнена, в першу чергу видаляйте зайві листі на пошті.

Раніше повідомлялося, у чому небезпека використання швидкої зарядки для смартфону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ