Today.ua

Названо п'ять мобільних додатків, які більше за інших розряджають смартфони

Аккумулятор смартфона може швидко розряджатися не лише на старих пристроях, але й якщо пристрій новий, але на ньому встановлені деякі мобільні додатки. Так, ряд програм витрачають занадто багато енергії. Користувачам варто знати, про що йде мова.

Експерти виділяють щонайменше п'ять мобільних додатків, які найбільше розряджають смартфони. Серед них - Snapchat, Netflix, Карти Google, Amazon та Facebook. Всі вони працюють у фоновому режимі, саме тому впливають на заряд, навіть коли ви ними не користуєтеся.

Видалення мобільного додатка Facebook зі смартфонів Android заощаджує до 20% часу автономної роботи. Якщо ви видалите програму Messenger, то час завантаження інших програм може збільшитися на 15%.

На смартфонах Android ви можете самостійно обмежити кількість фонових процесів.  Для цього перейдіть в "Налаштування" > "Параметри розробника" > "Обмеження фонових процесів". Тут ви можете встановити обмеження процесу від 0 до 4.

Не забувайте також час від часу видаляти програми, які ви взагалі не використовуєте на смартфоні. Також слід вчасно оновлювати програмне забезпечення. Не всі знають, але відстрочка оновлень завдає більше шкоди пристрою, ніж користі. Виробники iPhone та Android випускають оновлення, щоб користувачам ставало комфортніше користуватися смартфоном, й інколи оновлення допомагають краще працювати вашій батареї.

Раніше повідомлялося, як правильно заряджати новий смартфон, щоб не нашкодити батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ