Today.ua

Названо основні причини перегріву смартфона: як вирішити проблему

Якщо ваш смартфон перегрівається, то цю ознаку не можна ігнорувати. Причин може бути кілька. Найчастіше йдеться про неполадки з акумулятором.

Екран, батарея та процесор смартфона виділяють тепло, тому коли пристрій починає сильно нагріватися, то причину потрібно шукати у цих трьох комплектуючих.

Важливо знати, що саме перевантажує смартфон, і може бути причиною його перегріву.

Так, якщо ви активний користувач, а батарея вашого смартфона не найпотужніша, то ігри, відеозйомки та програми перевантажують процесор і він просто не витримує навантажень. Для того, щоб цілодобово "юзати" смартфон, потрібно вибирати моделі з потужними процесорами.

Якщо пристрій перегрівається при розмові, значить передавач, що відповідає за зв'язок, працює безперервно — він постійно приймає і передає інформацію, що призводить до перегрівання телефону. У цьому випадку виправити ситуацію зможуть лише короткі розмови, або вам доведеться змінити пристрій. Системні проблеми також можуть бути причиною того, що смартфон перегріватиметься. Часто в операційній системі накопичуються залишкові файли з різним програмним сміттям, яке сприяє нагріванню смартфона. Якщо почистити пристрій або все скинути до заводських установок, телефон може перегріватись.

Раніше повідомлялося про моделі смартфонів із потужною батареєю, які швидко заряджаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ