Названо найшкідливіше м'ясо, яке потрібно виключити із раціону харчування

Автор: Леся Ловіцька

Не всі види м'яса можна назвати корисними для здоров'я. Названо продукти, які краще виключити з раціону харчування або хоча б мінімізувати їхнє вживання.

Названо найшкідливіше м'ясо, яке потрібно виключити із раціону харчування  - today.ua

Доктор біологічних наук Леонід Горобець назвав найбільш дієтичне м'ясо. Виявляється, це курятина, індичатина та м'ясо перепілок. В останньому мінімум жиру, проте є корисний білок. 

Співробітник Національного науково-природничого музею НАН України зазначив, що м'ясо курей зі шкіркою жовтого відтінку якісніше.

Горобець пояснив, що штучні речовини, які присутні у кормах для тварин, накопичуються в їх організмах і негативно впливають на людей. Експерт пояснив, від якого м'яса краще відмовитись.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

"Найбільше шкідливих речовин у нирках, легенях, печінці, а також у жировій тканині. Тому, щоб убезпечити себе, вживати їх не бажано", - пояснив Леонід Горобець.

Фахівець закликав прибирати зайвий жир із бульйону, а також не дуже довго варити кістки, бо в них можуть накопичуватися токсини.

Якщо порівнювати куряче та качине м'ясо, то в другому більше червоних волокон, тому воно складніше перетравлюється. Гусяче м'ясо також важке для шлунка. А ось індичатина перетравлюється досить легко.

"Слід сказати, що у господарствах цим птахам доводиться давати велику кількість антибіотиків — щоб запобігти втратам поголів'я. Тому потенційно не лише нирки, легені, печінка, жир індичок, а й їхнє м'ясо може містити значну кількість медичних препаратів", - цитують аналітика "Факти".

Названо найшкідливіше м'ясо, яке потрібно виключити із раціону харчування

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За словами Горобця, у яловичині менше жиру, ніж у свинині, але воно складно перетравлюється. При цьому в поєднанні з печерицями продукт засвоюється краще, незважаючи на стереотип про "важкість" грибів.

Раніше було названо найшкідливішу ковбасу, яку потрібно виключити з раціону харчування.