Today.ua

Стало відомо, коли та на скільки підвищать тариф на електроенергію

Стало відомо, коли в Україні буде підвищено тарифи на електроенергію для побутового сектора. Вартість електрики зросте відразу після закінчення опалювального сезону, тобто із травня 2022 року.

Такий прогноз дав Нацбанк України у своєму звіті.

Зараз в Україні діють такі тарифи на електроенергію для населення:

За прогнозом НБУ, теперішні тарифи на електроенергію для побутового сектору протримаються до кінця опалювального сезону – доки триватимуть спеціальні зобов'язання, за якими підприємства, що виробляють струм, відпускають свій продукт для населення за зниженими цінами. Однак уже після закінчення дії спеціальних зобов'язань енергетики відразу почнуть підвищувати тарифи на електроенергію.

Щороку тарифи на електроенергію зростатимуть на 20-25%, прогнозують в НБУ. Таким чином, вже до кінця 2022 року тарифи на електроенергію становитимуть: 1,73-1,8 грн для тих, хто споживає до 250 кВт-год електроенергії, та 2,03 – 2,11 – для тих, хто споживає понад 250 кВт-год.

Заголом же, упродовж наступних чотирьох років тарифи на електроенергію будуть змінюватись так:

Таким чином, у найближчі 4 роки тарифи на електроенергію зростуть щонайменше удвічі, а можливо й вище.

Нагадаємо, українцям також розповіли, як на практиці проходитимуть віялові відключення електроенергії. При цьому деякі населенні пункти можуть  взагалі залишити без електрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ