Today.ua

Названі додатки на Android, які гальмують роботу смартфона

Кожен користувач смартфона хоча б раз у житті стикався з проблемою, коли його пристрій починав гальмувати. І проблема не в тому, що смартфон старіє. Основними причинами проблем з роботою смартфонів стають мобільні додатки. Їх настільки багато, що рано чи пізно якісь додатки починають забирати на себе всі ресурси.

Ви самостійно можете перевірити, що саме впливає на швидкість роботи вашого телефону. Для цього треба зайти в меню "Налаштування" на своєму мобільному пристрої і подивіться споживання ресурсів кожним додатком в розділі "Акумулятор - Використання батареї". Зверніть увагу на об'єм ОЗУ, який споживається кожним додатком в розділі "Пам'ять", і ви самі побачите, що слід видалити.

Але є додатки, які не займають багато пам'яті, але сильно впливають на продуктивність смартфона. Це в першу чергу всім відомий Snapchat, сервіс знайомств Tinder, додаток для музики Spotify, сервіс для обміну миттєвими повідомленнями Line або Amazon Shopping, і навіть Clean Master, який нібито призначений для очищення смартфона, а по факту лише засмічує його пам'ять і гальмує роботу . Теж саме можна сказати і про додаток для роботи з електронними таблицями Google Sheets, який багато компаній використовують для обміну та редагування документів при їх спільному використанні. Для смартфона цей додаток занадто "важкий".

Не обов'язково видаляти зі смартфона всі перераховані вище мобільні додатки, щоб прискорити його роботу. Але потрібен час від часу чистити кеш і видаляти дані, які були завантажені додатком за час його роботи.

Раніше повідомлялося, як відключити прослушку на смартфонах Android.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ