Today.ua

Названа важлива функція на Android, яка допоможе звільнити пам'ять смартфона

Google додав нову корисну функцію розвантаження невикористовуваних додатків для Android-смартфонів, яка допоможе звільнити пам'ять на телефоні. Скористатися цією пропозицією зможуть користувачі, які встановили оновлення Android 12.

Дані деяких додатків займають на смартфоні більше місця, ніж сам додаток. Саме цю проблему вирішили виправити в Google.

Функція розвантаження додатків в Android 12 дозволить вивантажувати не тільки невикористовувані додатки, але і дані, які вони накопичили. Google більше не буде зберігати додатки і дані в хмарі поки користувач не вирішить відновити їх, а просто буде видаляти їх. Це розвантажить роботу пристроїв і збільшить безпеку. Навіть тимчасові дані додатків займають досить багато місця на смартфоні, і здатність алгоритмів Android ефективно видаляти їх з пам'яті пристрою істотно позначиться на її економії.

Функція розвантаження зможе скасувати в завантажених додатків дозволи, які їм раніше надав користувач. Все це робиться з міркувань безпеки, оскільки за час простою політика конфіденційності додатка може змінитися, а користувач, який з ним не взаємодіяв, міг про це і не знати. Тому після повторної установки повідомлення у власника смартфона заново запитають усі дозволи.

Після розвантаження додатки на Android будуть видалятися з робочого столу і з'являтися в спеціальному розділі налаштувань. При необхідності користувач зможе перейти в цей розділ і відновити завантажені програми, щоб почати користуватися ними знову. Для цього не потрібно буде заново заходити в PlayMarket, і завантажувати додаток звідти.

Нагадаємо, користувачам смартфонів назвали найкращі антивіруси для Android.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ