Today.ua

Нафтогаз змінив тариф на газ для однієї категорії споживачів

Компанія Нафтогаз змінить тариф на газ для однієї категорії споживачів. Зокрема, на неї покладено спеціальні обов'язки щодо забезпечення постачання газу гуртожиткам.

Про це йдеться в урядовій постанові №1429, яка була ухвалена 23 грудня поточного року.

У цій постанові, зокрема, йдеться, що Нафтогаз буде постачати природним газом підприємства, установи та організації, на балансі яких знаходяться гуртожитки або інші житлові будівлі, в яких проживають люди, в обсягах, які потрібні для забезпечення потреб цих споживачів.

Нафтогаз зобов'язаний забезпечувати їх блакитним паливом за спеціальним тарифом на газ – 7420 гривень (з ПДВ) за тисячу кубометрів. У цьому тарифі не врахована вартість транспортування газу. Отже, сумарна вартість буде дещо вищою. Спеціальний тариф на газ гарантовано діятиме з 1 листопада 2022 року по 31 березня 2023 року.

"Основна умова постачання природного газу таким підприємствам, установам, організаціям — це письмове звернення до Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" та надання довідки, яка підтверджує перебування на їх балансі гуртожитку (та/або іншої житлової будівлі, у якій постійно або тимчасово проживають побутові споживачі)", - йдеться у повідомленні на сайті Нафтогазу.

У повідомленні також йдеться, що пакети документів, які підтверджують право підприємств отримувати газ для своїх гуртожитків за такою ціною, слід надавати за такою поштовою адресою: 25009, м. Кропивницький, отримувач "ТОВ "ГК "Нафтогаз України" або на електронну пошту client@gas.ua

Нагадаємо, Нафтогаз дозволив своїм споживачам сплачувати за газ раз у декілька місяців, але є один нюанс. У такому випадку в них утворюватиметься заборгованість за газ, і вони можуть позбутися субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ