Today.ua

“Нафтогаз“ запропонував українцям фіксовану ціну на газ: влітку тарифи не зміняться

В "Нафтогазі" пропонують вирішити проблему сезонних коливань ціни на газ шляхом встановлення фіксованих тарифів, які діятимуть і взимку, і влітку. Глава газової компанії Андрій Коболєв на Форумі "Україна 30", присвяченому тарифній політиці і енергетичної безпеки, запропонував підключати українцям річний тарифний план і платити за газ за однією ціною протягом року.

За словами Коболєва, при бажанні споживачі зможуть обрати будь-який із запропонованих "Нафтогазом" тарифних планів на місяць або інший період.

На сьогоднішній день для клієнтів газопостачальної компанії, які оформили тарифний план "Річний" напередодні опалювального періоду, вартість газу з січня не змінилася і становить 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м, залежно від умов договору.

Голова правління НАК "Нафтогаз" не бачить іншого шляху вирішення тарифної проблеми, як встановлення фіксованої ціни.

Завдяки такій політики "Нафтогаз" збільшив кількість нових клієнтів за кілька місяців до 10% від загальної кількості споживачів.

Ще у вересні 2020 року компанія поставляла газ тільки 2% побутових споживачів України. Але після січневого підвищення тарифів компанія встановила найнижчу ціну на ринку і споживачі масово почали ставати клієнтами "Нафтогазу", змінюючи своїх постачальників. Ще до введення регульованого тарифу багато споживачів стали переходити до "Нафтогазу", і інші постачальники погодилися на знижений тариф, щоб не втратити своїх клієнтів і утриматися на ринку газу. Але зараз багато хто з них розуміє, що працює собі в збиток.

Нагадаємо, вперше в Україні НКРЕКУ анулювала ліцензію на поставку газу компанії, що вдалася до недобросовісної конкуренції на ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ