Today.ua

Нафтогаз наймає колекторів: в українців вимагатимуть повернення боргів за газ

Нафтогаз змушений проводити роботу щодо повернення боргів за газ. Стало відомо, що постачальник останньої надії наймає колекторів, які вимагатимуть оплату за використане блакитне паливо.

Нафтогаз планує витратити на колекторів 882 тисячі гривень. Компанія "Кредит Борг Солюшнз" вже фактично виграла тендер на роботу з боржниками за газ, повідомив "Обозреватель". Їй залишилося виправити документи – уточнити кількість співробітників. Найближчим часом боржників, які не заплатили за використаний газ, обдзвонюватимуть колектори.

З'ясувалося, що організація, з якою співпрацюватиме Нафтогаз, працює на ринку під брендом Сreditdebt. Вона пропонує своїм клієнтам шукати родичів та знайомих боржників у соцмережах, а також проводити "зустрічі" з боржниками. У компанії розширюють штат та шукають нових операторів. Вони обдзвонюватимуть клієнтів і отримуватимуть за це зарплату у 8-14 тис. грн.

Вказано, що про погрози, пошук та оприлюднення персональної інформації боржників в соціальних мережах не йдеться, принаймні зараз.

Нагадаємо, що більшість українців у травні минулого року стали клієнтами Нафтогазу. Він спочатку не планував надати комунальну послугу для всіх громадян. Представники компанії мали намір працювати з 30% споживачів, які є платоспроможними. Однак початок повномасштабної війни вніс свої корективи – і тепер компанії доведеться не лише обслуговувати практично всіх споживачів газу в Україні, а й повертати борги.

Як відомо, українці оплачують газ за різними тарифами. Більшість платять 7,99 грн за кубометр - Нафтогазу. Також є кілька комерційних постачальників блакитного палива, які пропонують його за іншими цінами.

Раніше повідомлялося, що Нафтогаз відреагував на численні прохання українців та змінив платіжки за газ. Споживачі вже з квітня отримають оновлені документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ