Today.ua

На Київщині почалося будівництво житла взамін зруйнованого: хто фінансує

На Київщині почалось будівництво житла. Будують не тимчасові, а стаціонарні помешкання. П'ять перших приватних будинків обіцяють завершити до кінця червня. Житло зводять не за державні гроші.

Про початок будівництва повідомила Київська обласна військова адміністрація.

Будинки зводять у селі Дмитрівка Бучанського району, яке втратило немало осель під час війни. Загалом тут мають намір найближчим часом побудувати 15 нових будинків. П'ять із них вже розпочали і планують завершити їх до кінця місяця.

Будівельним роботам передувало розчищення ділянок від завалів і сміття. Згодом проводили геодезичну розмітку. І от тепер приступили до власне будівництва. Вже заклали фундаментні блоки і тепер женуть стіни.

У повідомленні йдеться, що цей проект реалізують не за державний кошт, а за гроші меценатів.

На жаль, для відбудови всієї країни у меценатів не вистачить ресурсу. Отже, єдиний вихід – залучати кошти міжнародних інвесторів, а також кинути на відбудову країни конфісковані російські активи. Та, судячи з усього західні партнери не квапляться передавати Україні конфісковані російські гроші.

А тим часом, люди вже подекуди почали відновлювати своє житло самотужки, за власний кошт. Але держава обіцяє їм, що всі витрати буде занотовано, і згодом їм відшкодують затрати за рахунок тих самих російських активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ