Today.ua

МВФ вимагає вдвічі скоротити субсидії українців для отримання нового кредиту

Міжнародний валютний фонд озвучив нові вимоги для отримання Україною чергового грошового траншу. На цей раз йдеться про те, щоб скоротити субсидії для населення на 50%. Українська сторона поки не відреагувала на цю вимогу.

Анонімне джерело в телеграм-каналі "Резидент" зазначає, що виконати вимогу по субсидіям потрібно до 2024 року включно.

"Наше джерело в ОП розповіло, що МВФ вимагає скоротити субсидії для населення на 50% до 2024 року. Фонд вважає недостатньо жорсткими обмеження прийняті недавно Кабміном і хоче врегулювати це питання на законодавчому рівні", - сказано в повідомленні.

Не відомо, як саме буде виконуватися дана вимога: або субсидії будуть скорочувати поступово, або в 2024 році їх різко зменшать удвічі.

Уже зараз вимоги до отримувачів субсидій сильно посилили. Можливо, це і стало одним з кроків до виконання вимоги МВФ. Претендентів на субсидію будуть перевіряти два міністерства - Мінсоцполітики та Мінфін.

Перешкодою для отримання держдопомоги можуть стати банківські депозити, наявність двох автомобілів в сім'ї або ж двох квартир, які мають члени одного домогосподарства, поїздки за кордон, грошові перекази у валюті. Всі, хто претендує надалі на виплату субсидії, повинні будуть з 1 травня заново подати заяву та всі необхідні документи: декларації про доходи та витрати сім'ї. Документи потрібно буде подати поштою або онлайн. Автоматичного перерахунку більше проводитися не буде.

Раніше повідомлялося, коли Україна отримає новий транш від МВФ, і яку суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ