Today.ua

Морква в Україні подорожчала втричі: виробники назвали причини зростання цін на популярний овоч

Відпускні ціни на моркву в Україні зростають другий тиждень поспіль. Так, на сьогоднішній день овоч продають по 17-24 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж минулого тижня, та у 3,2 рази дорожче, ніж у другій половині вересня 2021 року.

Причин кілька, і в першу чергу – дощова погода, яка не дозволяє зараз виробникам продовжити збирання овочів, у тому числі моркви. Це означає, що частина врожаю пропаде, а те, що зібрали, доведеться продавати дорожче.

Як правило, у вересні збирання врожаю завершується, і ціни на сезонні овочі знижуються, але цього року все пішло не за планом. Виробництво коренеплоду в Україні значно скоротилося. Більшість фермерів уже заявили про рішення закладати якісну продукцію на зберігання, щоб було що продавати взимку. Цьогорічний урожай значно нижчий, але моркви українцям вистачить.

У супермаркетах морква в середньому зараз коштує 24,90 грн/кг. Найдешевше коренеплід продається у Varus – по 23,90 грн/кг.

Картопля, морква та солодкий перець на сьогоднішній день є найбільш затребуваними овочами на ринках. При цьому ціни на картоплю не зростають так швидко, як на інші елементи "борщового набору".

Раніше повідомлялося, що ціни на цибулю цього року б'ють усі рекорди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ