Today.ua

Мобілізація в Україні: оновлений список підприємств, які можуть бронювати працівників

В Україні розширили список підприємств, які можуть бронювати своїх працівників від мобілізації. Зокрема, було оновлено деякі критерії, яким мають відповідати такі установи. Про це докладно розповіли у Мінагрополітики.

Кому дозволили бронювати працівників від мобілізації

Окрім стратегічних об'єктів інфраструктури до списку увійшли підприємства та організації, які мають важливе значення для національної економіки у галузі сільського господарства в особливий період. До таких підприємств також можуть бути віднесені селекційні компанії та постачальники насіннєвоовочевих та польових культур.

Щоб бронювати своїх співробітників, такі підприємства повинні відповідати низці критеріїв:

Як показала практика наявність бронювання не гарантує стовідсоткову відстрочку від мобілізації, адже статус може бути анульований.

Компанії, що відповідають критеріям, можуть забронювати 50% персоналу на власний розсуд. Особи одержують відстрочку максимум на 6 місяців, після чого потрібно знову подавати запит до Міністерства економіки. Чи продовжать відстрочку на другий термін, ніхто не знає. У деяких випадках відстрочка скасовується навіть раніше за кінець першого терміну.

Причинами можуть бути:

Раніше повідомлялося, що військкомати в Україні по-новому каратимуть громадян за порушення правил військового обліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ