Today.ua

Мобілізація та проблеми з хребтом: з якими діагнозами можна отримати висновок про непридатність до служби

Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 18 травня. Усі призовники повинні пройти військово-лікарську комісію, яка видає висновок про придатність чи непридатності до служби. В українському законодавстві є чіткий перелік хвороб, які можуть стати приводом для отримання призовником повної непридатності. Серед них і хвороби хребта.

Тільки після проходження всіх лікарів та здачі аналізів на підставі рішення ВВК військовозобов'язаний може бути визнаний:

Для повної непридатності призовник повинен мати одну із перелічених у Положенні про військово-лікарську експертизу у Збройних силах України хвороб. Сюди входять хвороби серцево-судинної системи, очей, внутрішніх органів, і навіть опорно-рухового апарату.

До хвороб хребта, з якими військовозобов'язаного можуть визнати непридатним до військової служби, за винятком військового обліку відносять:

Також від мобілізації звільнені особи з важкими формами артритів і артрозів, синдромом Фелті, ревматоїдним васкулітом, хворобою Стілла, ревматоїдним бурситом, псоріатичними та ентеропатичними артропатіями, а також артритом, подагрою, хворобою Бехчета, хворобою Бехчета.

Раніше повідомлялося, з якими хворобами очей можна отримати повну непридатність до військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ