Today.ua

Мінімальну пенсію в Україні підвищать до 3500 гривень

Мінімальну пенсію в Україні підвищать до 3,5 тисяч гривень. Йдеться про пенсіонерів, які старше 75 років, і у яких повний стаж складає 30-35 років. Про це заявила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Підвищити мінімалку для пенсіонерів уряд хотів ще в березні 2022 року. Однак, за словами Лазебної, паралельно в уряді зараз вирішується доля прожиткового мінімуму, від якого залежить в тому числі і розмір пенсії. Ще не відомо, чи зможе держава потягнути на собі такі витрати. За словами Лазебної, підвищення мінімалки можливо, якщо вдасться підняти економіку, адже потрібно, щоб "в економіці були створені робочі місця, а люди платили внески".

З 1 липня 2021 року українцям, які старше 75 років, повинні були збільшити пенсійні виплати. Але перерахунок перенесли на жовтень. Надбавка до пенсії даній категорії громадян становитиме 400 гривень.

"... Головне було зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму" 75 плюс ". По 400 гривень всі отримають і будуть отримувати щомісяця", - заявила Марина Лазебная.

Раніше повідомлялося, яким чином може бути перерахована пенсія громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок за вислугою років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ