Today.ua

Мережі “АТБ“ доведеться заплатити великий штраф через порушення маскового режиму

Мережа "АТБ" буде змушена сплатити штраф за недотримання маскового режиму, якщо з'ясується, що в її супермаркетах було зафіксовані порушення.

Супермаркети мережі "АТБ" можуть оштрафувати за порушення карантинних вимог. Мінохорони здоров'я зараз проводить перевірку фактів, що стосуються дотримання маскового режиму в "АТБ". Про це повідомив на брифінгу головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Перевірку дотримання маскового режиму в "АТБ" здійснює, на прохання МОЗ, Держпродспоживслужба. Приводом для цієї перевірки стало повідомлення, що начебто в мережі "АТБ" було видано внутрішнє розпорядження, яким дозволяється пускати в магазини людей без масок.

"Ми попросили Держпродспоживслужбу перевірити ці внутрішні процедури, оскільки законодавство забороняє запускати людей без масок в магазини та обслуговувати їх на касі", - повідомив Віктор Ляшко.

При цьому Ляшко додав, що магазин, звісно, не може нести відповідальність за легковажного покупця, який зайшов у магазин в масці і там зняв її посеред залу, але за допуск людей без масок у торгове приміщення, магазин, поза сумнівом, відповідає.

"Допуск в магазин і обслуговування на касі без одягненої маски – це порушення карантинних обмежень. За це повинні бути притягнуті до відповідальності. Держпродспоживслужба притягне", - каже головний санлікар.

Нагадаємо, що в Україні діє масковий режим перебування у громадських місцях. Приватних осіб, які його порушують, можуть оштрафувати на суму від 170 до 255 гривень. При цьому можуть накласти штраф і в тому випадку, якщо маска є, але вона не вдягнута належним чином: не затуляє носа і рота.

Якщо ж карантинних обмежень не дотримується якась компанія або установа, то в цьому випадку штраф уже буде вищим: від 3400 до 5100 гривень.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко наполягає на запровадженні локдауну на території всієї України. Він вважає, що лише так можна буде загальмувати ріст захворюваності на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ