Today.ua

Київстар, Vodafone та lifecell відновили мобільний зв'язок в одній із окупованих областей

Українські мобільні оператори відновили зв'язок в окупованому Херсоні. Про це стало відомо 4 травня. Нагадаємо, що вся Херсонська область 30 квітня залишилася без зв'язку та мобільного інтернету. Причому окупанти "відрізали" громадян від послуг усіх мобільних операторів.

Ремонтні роботи було проводити не так просто, оскільки мобільні оператори фактично не мають доступу до свого обладнання в окупованих регіонах. Проте зв'язок вдалося відновити.

У компанії Київстар повідомили абонентам із Херсона, що вони знову можуть користуватися послугами зв'язку та дзвонити рідним.

— Скажи мені три найважливіші слова.

- У Херсоні є зв'язок", - написала прес-секретар компанії Київстар Ірина Леліченко.

У прес-службі мобільного оператора lifecell також повідомили про завершення робіт з відновлення зв'язку в Херсоні та Херсонській області.

"Команда lifecell відновила зв'язок (всі технології) у Херсоні та Херсонській області, що зникла 30 квітня. Тепер абоненти в регіоні можуть дзвонити рідним та користуватися мобільним інтернетом. lifecell продовжує робити все можливе та неможливе для відновлення зв'язку для всіх українських абонентів", - йдеться в повідомленні оператора мобільного зв'язку компанія lifecell.

У компанії Vodafone також повідомили, що відновили 71% покриття мобільного зв'язку на території Херсонської області, проте наразі без надання доступу до мережі Інтернет.

Послуга національний роумінг, коли абоненти Київстар, Vodafone та lifecell можуть використовувати мережі один одного, також доступна.

Раніше українцям розповіли, що робити, якщо не працює зв'язок Київстар, Vodafone чи lifecell.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ