Today.ua

Київстар анонсував підвищення тарифів та появу нових послуг у 2022 році

Президент компанії Київстар Олександр Комаров на прес-конференції у Києві розповів про нововведення, які чекають на абонентів у новому році. Зокрема, мобільний оператор не просто підвищить абонплату у своїх тарифних планах, а й змінить наповнення пакетів, збільшивши обсяг послуг.

За словами Комарова, у 2022 році тарифи змінюватимуться, але не для всіх абонентів Київстар. Середній дохід від одного мобільного користувача у третьому кварталі поточного року становив 86 грн/місяць, і надалі мобільний оператор сподівається зберегти таку динаміку.

Послуга "Домашній інтернет" від Київстар за останні роки стає дедалі популярнішою. Президент компанії зазначив, що до "Домашнього інтернету" вже підключилося 1,2 млн користувачів. При цьому в села оператор із оптоволокном "заходити" не має наміру, бо це невигідно. У компанії вважають, що у селах "економіка не покриває витрати", а працювати на збиток Київстар не буде.

Крім того, Київстар у майбутньому готовий пожертвувати технологією 3G та запустити 5G в Україні. Станеться це не раніше, ніж у 2025 році. Комаров вважає, що запуск 5G буде виправданий, коли кількість смартфонів із підтримкою технології в мережі досягне 20% від загальної кількості девайсів, а зараз це лише близько 1%.

Раніше повідомлялося, що з 2 грудня Київстар збільшить обсяг послуг у деяких тарифних планах для своїх абонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ