Today.ua

Київ відмовився від паперових квитків на громадський транспорт: хто і як контролюватиме проїзд пасажирів

Київ повністю скасовує паперові талони на проїзд в комунальному громадському транспорті і переводить пасажирів на електронні квитки. Нововведення запрацює вже з 14 липня. Як відомо, з 2 липня транспорт в столиці залишився без кондукторів.

У прес-службі КМДА розповіли жителям і гостям міста про нові правила проїзду. Щоб скористатися громадським транспортом з 14 липня, потрібно придбати проїзний на всі види транспорту або купити QR-квиток в запропонованих місцях: T-кіосках; терміналах самообслуговування е-квитка; терміналах Easy Pay; на станціях Київського метрополітену; в додатку "Київ Цифровий". Власники "Картки киянина" зможуть їздити як і раніше.

Відзначається, що паперові квитки з нумерацією не давали повної інформації про пасажирообіг в громадському транспорті, а вести електронний облік буде набагато зручніше, в тому числі і пільговиків, яким гроші на проїзд скоро почне відшкодовувати місцева влада. Купити квиток на проїзд у тролейбусі або трамваї у кондуктора чи водія в Києві тепер буде неможливо. З 2 липня всі кондуктори були звільнені. Частина з них тепер будуть займати посади контролерів. У Київпастрансі попередили, що контроль за оплатою проїзду в столиці з липня посилиться, і всіх "зайців" чекають штрафи за неоплачений проїзд в розмірі 160 гривень.

Столичний фунікулер і швидкісний трамвай ще в жовтні 2020 року відмовилися від паперових квитків. У метро Києва оплатити проїзд можна за допомогою банківської карти, картки Kyiv Smart Card, а також купити паперовий квиток у касі метрополітену.

Раніше повідомлялося, коли і на скільки українцям підвищать вартість проїзду в громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ