Today.ua

Киянам додали до платіжок ще одну комунальну послугу: за що доведеться доплачувати

Мешканці столиці отримали у червні комунальні платіжки за травень, у яких вказано нову послугу. Таким чином, киянам доведеться додатково щомісяця платити за теплову енергію для приготування гарячої води та роботи сушки для рушників. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Згідно з новими змінами, у платіжках КП "Київтеплоенерго" з'явився рядок із позначенням ФСГ (функціонування системи гарячого водопостачання будинку) у блоці "Теплова енергія". Мається на увазі теплова енергія, яку будинок споживає для роботи внутрішньої системи гарячого водопостачання та сушки для рушників.

Розмір платежу залежить від типу та інженерної конструкції системи гарячого водопостачання. У середньому киянам нарахували за травень 46,5 грн.

Нараховувати даний платіж будуть для всіх будинків міста, обладнаних системою ГВП. Якщо власник квартири користується бойлером, а в будинку є внутрішня система ГВП, плата за її функціонування все одно нараховується.

Плата за функціонування системи гарячого водопостачання будинку нараховуватиметься протягом усього періоду, коли надається послуга гарячого водопостачання.

Нагадаємо, що тарифи на гарячу воду та опалення влада пообіцяла залишити без змін до кінця війни.

Раніше повідомлялося, що українцям повернули всі платежі за комуналку, від яких їх звільнили на початку війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ