Today.ua

Квартири в Чехії: як українці можуть заощадити на купівлі житла у Празі та околицях

У Чехії подешевшало вторинне житло. На сьогоднішній день квартири в панельних будинках коштують на 500-600 тисяч крон дешевше ніж рік тому. А все тому, що така нерухомість стає незатребуваною на тлі появи великої кількості новобудов.

Так, за даними Земельного реєстру, у 2022 році було продано майже 52 900 квартир, з яких 23 800 — квартири в панельних будинках. Найбільше їх було продано у Празі – 5 900.

Цього року ціни значно знизилися порівняно з торішніми, але й попит упав. Середня вартість квартири з ремонтом у Празі минулого року досягла піку - 111 000 крон за квадратний метр. На даний час ці ж квартири коштують близько 100 000 крон.

Якщо порівнювати із цінами на квартири в новобудовах, то в тій же Празі квадратний метр буде коштувати близько 150 000 крон у забудовників Skanska, Central Group та Trigema.

Найдешевші квартири знаходяться в Карловарському та Устецькому краях, де середня ціна в панельному будинку становить близько 29 000 крон за квадратний метр. Це на 10 тисяч крон за квадратний метр менше, ніж у цегляних будинках.

У Южноморавском краї середня ціна квартири в панельному будинку становить близько 77 000 крон за квадратний метр, тоді як квартира з однаковою площею, але в цегляному будинку коштуватиме на 4 000 крон більше.

Раніше повідомлялося, як українським біженцям отримати візу толерантності в Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ