Today.ua

Курс долара в Україні продовжує зростати: що відбувається з гривнею після тривалого падіння американської валюти

Долар в Україні дорожчає четвертий день поспіль після тривалого падіння. У середу, 17 листопада, НБУ встановив курс американської валюти на рівні 26,41 гривні за долар. Це на 8 копійок більше, ніж попередньої доби.

Курс долара 16 листопада становив 26,33 гривень/долар, тоді як у понеділок долар коштував на 22 копійки менше – 26,11 гривень за долар. Цього тижня очікується ще більше зростання курсу американської валюти після тривалого падіння.

Євро у свою чергу продовжує дешевшати. У середу курс європейської валюти на 10 копійок нижчий, ніж у вівторок – 30,02 грн/євро.

Причиною підвищеного попиту на долар на міжбанківських торгах за останню добу експерти називають активні покупки іноземних компаній, яким знадобився додатковий обсяг валюти для репатріації дивідендів. Серед них, зокрема, постачальники "зеленої" енергії, які отримали у вівторок виплати від держпідприємства "Гарантований покупець".

Дисбаланс на користь іноземної валюти залишатиметься найближчими днями. У середу, 17 листопада, Міністерство фінансів має виплатити іноземним інвесторам загалом 13,8 млрд грн. Частина цих коштів буде перекладена на нові випуски ОВДП. Але частина може потрапити на валютний ринок та створити додатковий тиск на гривню. Сьогоднішні торги мають відбутися в рамках 26,45-26,6 грн/долар. Яким буде курс валют на завтра, стане відомо ближче до вечора.

Раніше повідомлялося, що біткоїн офіційно визнали забороненим платіжним засобом в Індонезії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ