Today.ua

Курс долара в Україні йде на спад: де найдешевше можна купити валюту

Курс долара в Україні у середу, 18 січня, знизився на 5 копійок – до 40,45 гривень за долар. Курс євро, у свою чергу, зріс на 10 копійок - до 43,30 гривень за євро.

Середній курс американської валюти в банках та обмінниках на сьогоднішній день складає 39,85 грн у купівлі та 40,45 грн за долар у продажу.

За прогнозами експертів, безготівковий курс долара в Україні найближчим часом залишатиметься стабільним. А ось готівковий курс до кінця зими може повернутися до показників 41-42 грн/дол.

Якщо порівнювати курс по банкам, то 18 січня курс готівкового долара в ПриватБанку залишився на рівні попереднього дня - 40,30 грн за долар. Продати американську валюту у банку можна за курсом 39,80 грн/долар. Найвигідніший курс покупки пропонують Універсал Банк, OTP Банк та Кредобанк. Курс продажу нижче за 40 грн за долар пропонують ті ж самі банки.

Курс долара в Україні залишається фіксованим із 21 липня, на рівні 36,56 грн/долар. Передумов для підвищення курсу поки що немає. Проте експерти прогнозують, що протягом 2023 року курс може становити в середньому 42,2 грн, а до кінця року зрости до 45,8 грн за долар. Курс і загалом економічна ситуація в країні залежатимуть від подій на фронті.

Раніше в НБУ розповіли, коли планують повернутися до плаваючого курсу долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ