Today.ua

Курс долара у червні: які зміни чекають на валюту влітку

Курс долара у червні може змінитися. Ситуацію на валютному ринку України прокоментував доктор економічних наук Олексій Плотніков.

Останнім часом долар залишається стабільним. Така тенденція може зберегтися протягом усього наступного місяця, зазначив аналітик. На ситуацію впливатимуть такі фактори:

• попит на іноземну валюту;
• надходження іноземної допомоги;
• ситуація на фронті;
• успіх українського контрнаступу.

"Аналізуючи інформацію про переговори з міжнародним валютним фондом або іншими інститутами, бачимо, що слід і надалі очікувати надходження іноземної валюти у вигляді допомоги, підтримки бюджету та іншого", - зазначив професор.

Плотніков нагадав, що в країні йде повномасштабна війна, тому успіхи чи невдачі на полі бою можуть позначитися на співвідношенні вартості долара та гривні.

У разі, якщо різких змін не буде, курс американської валюти в нашій країні змінюватиметься в межах 5% від нинішніх показників.

Що буде з національною валютою після вступу України до Євросоюзу

Заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук вважає, що Україна і після інтеграції з ЄС Україна довго не відмовлятиметься від гривні на користь євро. Він навів приклад Португалії та Греції, які зіткнулися з проблемами в монетарній сфері. Водночас Польща та Чехія залишили свої національні валюти.

Курс долара 30 травня в Україні

За даними Мінфіну на 30 травня, готівковий курс долара в покупці подешевшав на 7 копійок - до 37,15 грн і не змінився у продажу - 37,55 грн.

Валюта на чорному ринку (в обмінниках) подорожчала на п'ять копійок у продажу – до 37,55 грн та на дві копійки у купівлі – до 37,42 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як українці можуть заробити на стабільності курсу долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ