Today.ua

Кожного безробітного українця візьмуть на особливий облік: що повідомила служба зайнятості

В Україні запроваджено нові правила взаємодії безробітних українців із Державною службою зайнятості. Відтепер безробітні, які відвідуватимуть центри зайнятості, реєструватимуться по-новому. Реєстрація буде можлива тільки через особистий кабінет.

Про це повідомила Державна служба зайнятості у своєму Facebook.

Такі правила почали діяти  з понеділка, 5 вересня.

"Віднині записатися на прийом до фахівця центру зайнятості можна лише через особистий кабінет, де також відображається вся актуальна інформація щодо пошуку роботи, здійснення нарахувань та виплат тощо", - йдеться у повідомленні служби зайнятості.

Отже тепер уся інформація про безробітного буде зосереджена в його особистому кабінеті, де буде видно, коли він став на облік як безробітний, яку роботу йому пропонували від служби зайнятості, та скільки грошей йому виплатила держава за період безробіття.

Зареєструвати особистий кабінет у Державній службі зайнятості можна буде лише з допомогою кваліфікованого електронного підпису. Заходити в кабінет – також лише через КЕП.

Безробітні можуть зареєструвати особистий кабінет за такою адресою: https://cutt.ly/7t99xoD. Їм допоможе це зробити відеоінструкція (https://cutt.ly/yt99nm6).

Таким чином, відтепер зареєструватись в електронній черзі на відвідування цетрів зайнятості можна лише так.

"Кількість записів обмежена: 1 талон = 1 відвідування одного центру зайнятості", - наголошують у повідомленні.

В інформації від Державного центру зайнятості також нагадують, що подати заяву на отримання статусу безробітного та призначення (або поновлення) виплати допомоги  з безробіття можна онлайн кількома способами:

У повідомленні також наголошують, що тепер прийматимуть лише ті заяви на отримання статусу безробітного, які будуть відправлені у новий спосіб.

"Заяви на отримання статусу безробітного, які надіслані на електронну пошту inbox@es.dcz.gov.ua після 5 вересня 2022 року, не розглядатимуться", - йдеться в інформації.

Нагадаємо, стало відомо, чи можуть безробітним чоловікам вручити повістку до військкомату під час відвідин служби зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ