Ковбаса, як міна уповільненої дії для організму: українцям розповіли про найбільш небезпечні види цього продукту

Автор: Марченко Любов

Ковбаса зазвичай не несе ніякої користі організму. Навіть більше, вона може бути пусковим механізмом багатьох небезпечних, і навіть смертельно небезпечних захворювань, які розвиваються у любителів цього продукту.

Ковбаса, як міна уповільненої дії для організму: українцям розповіли про найбільш небезпечні види цього продукту - today.ua

Ковбаса, попри всі свої смакові принади, не вважається корисним продуктом. Причому, навіть якщо йдеться про найдорожчі її сорти. Але є види ковбас, які не просто не приносять ніякої користі, але ще й украй небезпечні для людського організму. Медики розповіли, від яких видів ковбаси варто раз і назавжди відмовитись.

Ковбаса містить немало солі та харчових добавок, які додають до неї заради підсилення смаку і кращого зберігання цього продукту. Ясно, що таких хімічний "букет" не робить її здоровим видом харчування і може становити небезпеку для людського організму.

Ковбаса, як міна уповільненої дії для організму: українцям розповіли про найбільш небезпечні види цього продукту

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Медики відносять до тих видів, від яких категорично слід відмовитись, ліверну та кров'яну ковбаси. Їх виробляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Через це вони дуже жирні та ще й пересичені канцерогенами, які утворюються в ковбасі при її термічній обробці. В результаті, любителі таких ковбас можуть "заробити" собі захворювання серця, печінки, нирок, і навіть онкологічні проблеми.

Не радять медики також зловживати сирокопченою ковбасою із червоного м'яса. Вона містить багато солі, а також тваринних жирів, які є джерелом "поганого" холестерину, що призводить до тромбування кровоносних судин. Крім того, надмірне вживання такого продукту нерідко призводить до раку товстої кишки.

Якщо вже без ковбаси зовсім несила жити, то медики рекомендують вживати сиров'ялену ковбасу, виготовлену із м'яса птиці. В ній невеликий вміст жирів. І в такій ковбасі менше шкідливої "хімії", ніж в інших її видах. Меншої шкоди організму також завдає сиров'ялена ковбаса, що виготовлена із м'яса найвищих сортів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Втім, у будь-якому випадку можна говорити лише про більшу і меншу шкідливість різних видів ковбас. А про користь від них взагалі не йдеться, кажуть медики.

Нагадаємо, якщо вже так закортіло смачної ковбаски, то можна її приготувати власноруч. Так, доволі легка в приготуванні і смачна домашня ковбаса виходить із курячого мяса.