Today.ua

Компанія Енергоатом повідомила про небойові втрати серед свого топ-менеджменту

Керівництво компанії Енергоатом переїхало з Києва у Хмельницьку область. При цьому під час переїзду топ-менеджмент компанії зазнав небойових втрат: зникло двоє осіб із керівного складу. Один із них уже знайшовся.

Про це повідомляє glavcom із посиланням на свої джерела в Енергоатомі.

Через бойові дії, що точаться на сході України, а також в безпосередній близькості від столиці, керівництво НАЕК Енергоатом було змушене покинути Київ. Керівники національної енергокомпанії тимчасово розташувались у Хмельницькій області.

На жаль, тепер, коли окупанти взяли під контроль Чорнобильську та найбільшу в Україні Запорізьку АЕС, ареал атомних станції, підпорядкованих Енергоатому, тимчасово звузився до трьох АЕС: Південно-Української, розташованої також у "гарячому" регіоні – на Миколаївщині, Рівненської та Хмельницької. Отже, цілком логічно, що керівництво НАЕК переїхало поближче до підконтрольних об'єктів. Однак по дорозі з Києва на Хмельниччину "загубились" деякі керівники Енергоатому.

Зокрема, зник віце-президент української компанії Якоб Гартмут. Щоправда, згодом він "матеріалізувався" у себе на батьківщині, в Німеччині. Як він накосячив працював у компанії Енергоатом, деякі ЗМІ писали ще в 2020 році. Тоді він зробив низку кроків, які призвели до великих збитків Енергоатому. До речі, цей добродій, за словами нардепа Олексія Гончаренка, має чималі пакети акцій у кількох впливових російських компаніях.

Якоб Гартмут

Водночас, паралельно із німцем, зник і фінансовий директор Енергоатому Сергій Іванов. Його місцезнаходження наразі не відоме.

Якоба Гартмута, відразу після його втечі, відсторонили від обов'язків, які він виконував в Енергоатомі. Зараз їх виконує директор департаменту-казначейства дирекції з фінансів та бюджетування Людмила Смілянець.

Нагадаємо, відразу після захоплення ЗАЕС, російська корпорація Росатом заявила, що Запорізька АЕС тепер знаходиться в її віданні. У зв'язку з цим Енергоатом написав заяву у МАГАТЕ про спробу рейдерського захоплення українського ядерного об'єкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ