Today.ua

Коболєв назвав справжню причину свого звільнення з “Нафтогазу“

Екс-глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв назвав справжню причину свого звільнення, яке вважає нелегітимним. Приводом до звільнення Коболєва стали накопичені "Нафтогазом" 2 мільярди доларів вільних грошових коштів, з яких компанія планувала заплатити державі 32 млрд грн додаткових податків.

"Ми розуміємо, що вони розраховували на наші гроші - на 10 млрд грн. Наш план був замістити дивіденди тим чи іншим платежем (технологію можна обговорювати - від ОВДП до" авансування дивідендів ") в сумі 32 млрд грн", - сказав Коболєв в інтерв'ю "Інтерфакс Україна".

За словами Коболєва, на рахунку компанії на дату його звільнення перебувало понад $2 млрд вільних грошових коштів, а в підземних сховищах - 7 млрд кубометрів газу, що належить "Нафтогазу", що є підтвердженням фінансової стійкості компанії.

Колишній глава "Нафтогазу" зазначає, що фінансовим планом, який держава так і не затвердила на 2021 рік, компанія збиралася забезпечити безпеку проходження наступної зими і заплатити додаткові 32 млрд грн податків. Однак, Міністерство фінансів не дочекалося цього моменту і звинуватило "Нафтогаз" в приховуванні коштів.

"Останнім часом була дуже важка розмова з Мінфіном, який нас звинувачував, що ми якісь гроші ховаємо. Дійсно, якщо порівнювати Єдиний казначейський рахунок до випуску єврооблігацій на $1,25 мільярда, то там були незначні залишки грошей. З іншого боку , $2 млрд на рахунках "Нафтогазу". Я бачу це головною причиною ", - додав Коболєв.

Андрій Коболєв попередив і про збитки, які будуть на кінець року, так як облгази не завжди вчасно роблять всі платежі, і необхідно формувати резерви по дебіторській заборгованості. При цьому "Нафтогаз" залишається головним джерел поповнення бюджету країни, і саме до цього Коболєв і прагнув, працюючи в інтересах компанії останні 7 років.

Нагадаємо, який документ Андрій Коболєв підписав в свій останній робочий день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ