Today.ua

Кілограм за 10 грн: стало відомо, за скільки російські окупанти скуповують мелітопольську черешню

Російські окупанти за копійки скуповують мелітопольську черешню у фермерів. Деякі з них відбирають у місцевих ягоди силоміць, а хтось обіцяє заплатити за черешню, але пізніше.

За словами мера Мелітополя Івана Федорова, в одному із сіл Мелітопольського району російські військові провели збори та заявили, що готові викупити всю черешню по 10 гривень за кг, але не більше.

"Вони пограбували фермерів уже тим, що вивозили зерно з їхніх сховищ, з елеваторів. Цей грабіж вони майже завершили. Щодо безпосередньо ягід, то через те, що велика кількість вирощується безпосередньо малими фермерами, їм складно пограбувати їх усіх, бо це безліч дворів і їх треба ще якось зривати з дерев. Тому копійки готові платити за те, що ягоди знімуть з дерева", - розповів Федоров.

Окупанти вже розікрали державне підприємство "Дослідне господарство "Мелітопольське", яке займалося вирощуванням фруктів на території Мелітопольського району, зокрема черешні. Там вони поставили свого керівника, який є представником спецслужб.

Росіяни, які окупували Запорізьку та Херсонську області, вивозять звідти всі овочі та ягоди, у тому числі полуницю, черешню, огірки, капусту. Фермери у відчаї, оскільки вони працювали над своїми городами, вкладали кошти та сили, проте тепер залишаються ні з чим.

Раніше повідомлялося, що в мережі супермаркетів "Сільпо" знайшли заміну мелітопольській черешні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ